Læs kommentar her


Udskriv Side

Raabjerg@pionus.dk


Hjem til forsiden

MENU

HJEM
FORSIDEN
BLIV MEDLEM
OPDRÆT
KØB & SALG
PIONUS
HVEM ER VI
FUGLE  UHELD
LITTERATUR
KONTAKT
TAM FUGLE & HÅNDOPMADNING
DNA TEST
KOMMENTAR
AVLSARBEJDE
LINK

Kommentar / problemer om vores Hobby

 
 

Jette Pedersen 03-12-2008

Hej. Jeg er blevet "forelsket" i en pionus maximillian :-)
Min svoger fik en forærende for lige nøjagtig et år siden. Han fik den af en nevø, da "hun" var fløjet fra sofabordet og op og bidt hans kone i øret, hun kom fri, men fuglen vendte tilbage for at angribe. Ja så var der ikke noget at gøre "jytte" (pionus :-) ) måtte ud i volieren i udhuset. Det synes nevøen var synd og forærede derfor min svoger den. De første par uger sku jo bruges til at falde til, det kom ret hurtigt, min svoger kunne tage den på nedrullet ærme og sætte den i bur, men pludselig en dag, bed den også ham i øret !!!! Her var det så jeg stiftede bekendtskab med hende (pas på, sagde min svoger....den kan ikke lide kvinder!!!) men det var bare kærlighed ved første blik... jeg kan komme op til ham og sætte hånden i buret, tage hende ud, sætte hende ind, kæle hende, snakke m hende, fodre hende... ja jeg må gerne få hende siger svoger, for den kærlighed fra et dyr til et menneske, har han aldrig set. Når hun kan høre vi ankommer i bilen, står hun næsten på tværs inde i stuen for at kigge ud af vinduet og den store samtale/fløjtekoncert går i gang ligeså snart jeg siger : Goddag Jytte.
Men men men .... i lørdags bed hun mig s.., og vil ikke snakke med mig. Til gengæld er det svogeren hun følger i buret og er helt panisk bare han går i køkkenet efter kaffen..... Hvad gør den ændring ( selvfølgelig er det godt nok at det er ejeren hun tilbeder :-)  men selv han er målløs. Vi har snakket om det er noget hormonelt??? da det jo er nøjagtig 1 år siden scenariet sidst udspillede sig?
Vi ved ikke om det er en hun eller han, den forrige ejer mente det var en hun, da hun var mest glad for ham. Han havde haft hende i 1 år også, men mente hun var ca. 6 år. Som lille har den siddet med nogle større papegøjer, som har nappet hendes for-klør på begge ben, hun har ca. 1 cm "tæer"
Hvad er der galt med min bedste ven?
Hun fløjter : dengang jeg drog af sted, hun siger goddag, hej, papegøje, kan du komme ud fido og flere ting som hun kun siger når hun er alene.

Svar: Bjarne Raabjerg 04-12-2008

Det kan muligvis være hormonelt, men det er mærkeligt den bidder både mænd og kvinder.
De yngler som regel i april-maj.
Hvis du ønsker og vide dens køn, kan det gøres ved at sende et fjer til DNA Test.