Pionus - Litteratur


Udskriv Side

Raabjerg@pionus.dk


Hjem til forsiden

MENU

Bog nr. 1 Bog nr. 2 Bog nr. 3 Bog nr. 4 Bog nr. 5
HJEM
FORSIDEN
BLIV MEDLEM
OPDRÆT
KØB & SALG
PIONUS
HVEM ER VI
FUGLE  UHELD
LITTERATUR
KONTAKT
TAM FUGLE & HÅNDOPMADNING
DNA TEST
KOMMENTAR
AVLSARBEJDE
LINK

Pionus Parrots

John and Pat Stoodley

En engelsksproget bog om Pionus'er. Gode beskrivelser og særdeles flotte farve fotos af alle Pionus arterne. Bogen er på 102 sider, med 31 farve fotos. Den er udgivet i 1984.

 

HJEM

 

HJEM

Rotsteißpapageien

J. & R. Ehlenbröker – E. Lietzow

Tysksproget bog med en meget god beskrivelse af arterne, leveområder, foderplaner samt væksttabeller. Bogen er på 126 sider med 38 farve fotos. Den er udgivet i 1997.

Bogen kan købes ved
Danske Fugleforeningers Bogsalg

Fugleforeningernes eget bogsalg

BOGSALGET.COM

Bestillings nr.: 4059

 

 

 

 

HJEM

Pionus parrots: a Complete Guide

Roger G. Sweeney

Engelsksproget bog. Som det fremgår af titlen, så omhandler denne bog alt om Pionus’er.

158 sider, 15 x 21 cm, 44 farvefotos
 

Bogen kan købes ved
Danske Fugleforeningers Bogsalg

Fugleforeningernes eget bogsalg

BOGSALGET.COM

bestillings nr.: 4091

 

 

Beskrivelse:
Efter John Stoodleys død må Roger Sweeney være den førende pionus ekspert.
De to arbejdede tæt sammen og havde åbenbart allerede før Stoodley døde planer om at få udgivet et værk, endnu mere grundig og omfattende end Stoodleys eget, der viste sig at være en langt større succes, end forventet, da det viste sig at være en papegøjefamilie der var utroligt populær hos opdrættere, og at der var brug for litteratur med informationer specielt relateret til disse.
Det er sikkert ikke en alt for stor overdrivelse, når den bog der nu er en realitet, bliver beskrevet som en ny bibel for ejere og opdrættere af Pionusarterne. Alt hvad der eksisterer af videnskabelige værker, og hovedparten af fugleliebhaveriets litteratur er gennemgået, sådan at den indeholder mange væsentlige informationer om deres adfærd i naturen, deres udbredelse med noter om forekomst. Der er beskrivelse af fuglene under beskyttede forhold, om føde, yngleadfærd, og om opdrætsforhold i øvrigt. Der er ingen tvivl om, at bogen for mange vil være det standard referenceværk man først og fremmest henviser til, de næste årtier. Bogen er den eneste på markedet om disse fugle. Der er desuden et kapitel af Dr. Susan Clubb om sygdomme samt hvad man kan / bør gøre for at forebygge at de rammer vores fugle.
Denne bog må påkalde sig interessen fra alle som herhjemme har samme sympatiske indstilling til vores hobby. Det er en pragtfuld bog hvor intet er sparet i produktionen; og de mange farvefotos er udvalgt blandt John Stoodleys bedste.
 

HJEM

Pionus Parrots
Rosemary Low

Engelsksproget bog med gode beskrivelser af Pionus’erne. Bogen indeholder diverse tabeller m.h.t. æg, foder, vægt, håndopmadning, ringstørrelse. Bogen er på 78 sider med 24 farve fotos. Den er udgivet i 2002.

Bogen kan købes ved
Danske Fugleforeningers Bogsalg

Fugleforeningernes eget bogsalg

BOGSALGET.COM

bestillings nr.: 4015

 

Beskrivelse:
Rosemary Low har i de senere år udgivet en række mindre bøger med et specielt emne eller om en enkelt papegøjefamilie. Til de sidste hører bogen »Pionus Parrots«, der er udgivet på det tjekkiske forlag, Donau i 2002. Man skal dog ikke lade sig afskrække af forlagets hjemsted, for sproget er engelsk, og med sit overskuelige format på 15 x 20 cm og 78 sider er bogen hurtigt læst.
Bogen indeholder ud over teksten også fotografier af samtlige arter samt udbredelseskort.
På trods af sit beskedne omfang er bogen spækket med informationer om de forskellige arter, og om hvordan man bedst holder dem. Rosemary Low har evnen til at kombinere sin egen omfattende viden fra henholdsvis »Loro Parque« og »Palmitos Parque« på De Kanariske Øer, hvor hun arbejdede i en årrække, med de erfaringer, som andre Pionus-holdere har erhvervet sig.
Masser af erfaringer om egnet foder, adfærd og bur- og voliereforhold finder man her, erfaringer som ikke umiddelbart er tilgængelige i andre Pionusbøger, der er udkommet i de senere år. På den måde supplerer bogen på udmærket vis disse, og interesserer man sig for slægten Pionus, er bogen absolut et must!
 

HJEM

Bog 5

BOGSALGET har eneforhandling i Skandinavien af disse bøger!! The Practical Pionus Vol.1. Er som navnet antyder den første bog i en serie på 3 om Pionus, Hvornår de næste bøger udkommer vides i øjeblikket ikke!

 

Bogen kan købes ved
Danske Fugleforeningers Bogsalg

Fugleforeningernes eget bogsalg

BOGSALGET.COM

Bestillings nr.: 4098
 

Beskrivelse:
Sprog: Engelsk!

Vol.1. er på ca. 300 sider, og der medfølger en CD med billeder som kan ses på en DVD afspiller eller en Pc.
Bogen er skrevet af den kendte Pionus holder og opdrætter Russ Shade

Vol.1 omhandler:

Species Information .....19 pages
Information about life in the wild .....20 pages
Captive Behavior .....73 pages
Health .....72 pages
Home Environment .....40 pages
Nutrition .....24 pages
Resources .....4 pages
Starting Out with a new pet Pionus parrot .....20 pages

 

 

HJEM